Utkast: Tvåhundra meter ...

Tvåhundra meter lång byggnad totalförstördes

Det tog endast några minuter. Sedan var den tvåhundra meter långa lagerbyggnaden övertänd. Lågorna stod höga och en tjock svart rök svepte in över Bjuv. Trots insats från flera räddningstjänster gick inte byggnaden att rädda.



BJUV. Larmet nådde räddningstjänsten klockan 19.15 nu på tisdagskvällen. Då hade flera uppgiftslämnare ringt in och rapporterat att ett stort hus stod i ljusan låga på Sellebergavägen i Bjuv.

Det visade sig vara en tvåhundra meter lång lagerbyggnad som en gång i tiden använts för kycklinguppfödning. I dag utnyttjas den dels som paintballarena och dels som lager för Findus som förvarar arbetsbodar och jordbruksmaskiner i byggnaden.

Brandförloppet blev häftigt med lågor på över tio meter och trots att styrkor från räddningstjänsten i Bjuv, Åstorp och Helsingborg kämpade mot lågorna gick byggnaden inte att rädda. Den totalförstördes.
—När vi kom till platsen var den delvis övertänd och eftersom byggnaden var så stor gick det inte att göra något. Det gick väldigt snabbt och vi fick låta den brinna ner, säger Leif Persson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Bjuv.

Lågorna stod höga och svart rök svepte in över Bjuv. Men SOS Alarms uppmaningar att stanna inomhus, bomma igen fönstren och stänga ventilationen bet inte på bjuvsborna. Invånarna i samhället gick man ur huse.
—Det var mycket folk ute. Polisen fick mota bort de mest nyfikna. Vi bedömer inte att röken var farlig men eftersom det var tjärpapp på taket och eternitplattor i byggnaden som small blev rökutvecklingen kraftig, säger han.

Efter någon timme började elden falna och efter ytterligare en tid kunde räddningstjänsten inleda eftersläckningsarbetet. Ingen skadades vid branden men hur den startade är inte klarlagt. Polis har spärrat av området och kommer att inleda en undersökning i morgon.
—Det tar tid innan vi kan komma in och göra en teknisk undersökning. Branden var väldigt kraftig och det var väldigt varmt. Det finns stor risk att byggnaden försvagats och då finns det risk för ras. Därför väntar vi innan vi går in, säger Calle Person, informatör vid Länskommunikationscentralen.

När beskedet om den tekniska undersökningen kommer går inte att säga.

Flera läsare har mejlat in om händelseförloppet.

"Luften ute känns tung och det svider smått i halsen. Höga smällar kommer även från platsen, som om de skulle vara något brandfarligt. Påstås även att det finns ett gift lager där borta men kan även vara frö lager eller bara ett vanligt lager som brinner", skriver en av dem.


Kommentarer
Postat av: syster yster

ja fy bubblan vad det rök över hela bjuv igår, inte kul

2008-09-17 @ 11:51:47
Postat av: Sussie

Shit pomesfrites!

2008-09-18 @ 11:45:30
URL: http://www.sussieshorna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0